Tapahtumat 2014

Sääntömääräinen vaalikokous Veritas Stadion Ravintola Oléssa 29.10.2014:

Paikalla oli 13 henkilöä ja kokous sujui iloisissa merkeissä kuten aikaisemminkin. Ilkka Räisänen valittiin uudelleen puheenjohtajaksi kaudelle 2015-2016 sekä erovuoroiset hallituksen jäsenet valittiin myös uudelleen seuraavalle kaudelle.

Kokouksen alussa Aulis Heikkilä kertoi nettipelaamisesta ja esitteli ravipelaamista esimerkein. Yllättävän paljon erilaisia raveja on mahdollista pelata netin kautta ja vieläpä suomenkielellä. Muu, niin sanottu ammattislangi vaatiikin sitten enemmän perehtyneisyyttä.

Kokouksessa palkitsimme Seppo Aurasen yhdistyksemme standaarilla ja rintamerkillä ansioistaan yhdistyksemme hyväksi tehdystä työstä.

WP_20141029_18_24_32_Pro

Syksyn excursio Pukkila Oy AB 22.10.2014 Turussa:

Tutustumiskäyntiin osallistui 12 henkilöä. Yrityksestä löytyy tarkemmat tiedot osoitteesta www.pukkila.com.

Kiitokset esittelijöille innostavasta tehtaan ja tuotteiden esittelystä. Kierros oli antoisa ja tuotannon kehittämiseksi on tehty töitä. Hienoja kaakeleita, saimme paljon pohdittavaa ja runsaasti ideoita.

 

WP_20141022_12_53_10_Pro WP_20141022_12_52_57_Pro__highres WP_20141022_12_45_30_Pro WP_20141022_12_24_07_Pro WP_20141022_12_04_35_Pro WP_20141022_11_12_10_Pro

Varsinais-Suomen Tuottavuusyhdistyksen matka Kroatiaan 2. – 9.10.2014:

Teksti: Ilkka Räisänen ja Anita Antikainen. Kuvat: Anita Antikainen

Matkan suunnittelun aloitimme keväällä 2014. Ajankohdaksi sovittiin lokakuun alku. Meitä auttoi matkan järjestelyissä Nenad Milosavljevic,  Ilkan entinen työkaveri.  Hänellä on yhteyksiä Kroatiaan. Nenadin kanssa sovittiin, että VaSuTu ostaa itse lennot. Nenadin osuudeksi jäi järjestää majoitukset, lentokenttäkuljetukset ja kolme yrityskäyntiä kuljetuksineen.

Selvitysten jälkeen yrityskäynneiksi valikoitui Trogirin telakka, Cemexin Splitin sementtitehdas ja vuoden vanha juustola Triljissä. Nenad oli varannut ryhmällemme myös oppaan, Ivana Jakovljevic’in yrityskäyntejä varten ja avustamaan meitä myös muissa paikanpäällä esille tulevissa asioissa.

Ilmoitukset Kroatian matkasta laitoimme postitse jäsenille helmikuussa. Ilmoittautumisaika oli huhtikuun loppuun, jolloin 10 henkilöä oli ilmoittautunut matkalle. Kun Nenad oli vielä varmistanut, että kaikki yrityskäynnit järjestyvät, ostimme kesäkuussa lentoliput. Norwegian lennot Helsinki-Split-Helsinki maksoi noin 210€ / henkilö. Muut maksut, yhteensä noin 4100€ hoidimme yhteissummana Nenadin kautta.

Torstai, 2.10.2014 

Turusta lähdimme kahdella henkilöautolla aamuvarhaisella ajamaan kohti Vantaan lentokenttää. Olimme päätyneet ttähän  ratkaisuun, koska koimme sen helpoimmaksi ja edullisimmaksi. Valitsimme porukalla isoimmat autot ja niihin matkustajat sen mukaan, miten tulisi vähiten ajelua aamuyöstä kaupungilla.

Autokunnat:

Auto 1: Pekka, Pirkko, Ilkka, Airi ja Markku

Auto 2: Martti, Anne, Jarmo, Anita ja Eila

Kumpikin autokunta sopi omat aikataulunsa ja kentällä olimme hyvinkin aikataulussa, vaikka autokunta 2 ajeli hiukan halvinta parkkihallia etsien edestakaisin lentokentän ympäristössä. Emme löytäneet vallitsevista liikennejärjestelyistä johtuen Ilkan matkasuunnitelmassa mainitsemaa halvinta parkkipaikkaa, josta olisi ollut bussikuljetus lentokentälle.

Lento:

DY5894 – 02/10/2014
08:25 Helsinki
10:25 Split

Klo 10:25 laskeuduimme Splitiin. Sieltä meille oli järjestetty kuljetus Hotel Sveti Kriziin, Ciovon saarelle

Klo 13:00 söimme lounaan hotellissa

Klo 15:00 lähdimme Trogiriin taksilla hotellin luota kohti Trogiria

Klo 17:00 vanhassa kaupungissa kävimme jäätelöllä, kahvilla tai oluella, kukin tarpeidensa mukaan

Klo 18:00 tavattiin kahvin, teen ja kaakaon merkeissä Trogirissa kahvila Monacossa, josta kävelimme hotellille mutkaista vilkasliikenteistä rantatietä

Perjantai, 3.10.2014

Klo 10.15 kokoonnuimme aamupalan jälkeen hotellin aulassa ja lähdimme tilauslautalle, joka tuli hakemaan meidät hotellin rannasta. Trogirissa meitä oli vastassa hotellin vastaanottovirkailija, oppaamme Ivana Jakovlievic. Hän hyppäsi veneeseen ja jatkoimme matkaa telakalle. Ivana oli mukanamme myös telakkavierailulla.

Klo 11:00 telakkavierailumme alkoi ja meitä kierroksella opasti telakalta kaksi henkilöä, rouva oli henkilöstöosastolta ja herra telakan tuotantopäällikkö.

Telakkavierailusta ja siellä tehdyistä havainnoista on erillinen raportti.

Vierailun jälkeen kävimme rantakahvilassa. Siellä istuessamme keskustelimme yleisesti Kroatian tilanteesta. Kahvittelun jälkeen teimme Ivanan johdolla kaupunkikierroksen kävellen. Ivana kertoi meille kaupungista, sen historiasta ja rakennuksista.

Klo 18:00 Palasimme hotelliin samalla tilauslautalla, jolla olimme menneet telakalle.

Lauantai, 4.10.2014

Klo 10:30 lähdimme yhdessä Splitin kaupunkiin taksilla. Keskipäivän vietimme tutustumalla kaupunkiin kävellen.

Klo 14:00 ruokailimme Marinan ravintolassa, jota Ivana oli suositellut ja josta hän oli tilannut ryhmällemme pöydän.

Klo 17:30 Palasimme Splitistä yhteysaluksella Trogiriin. Lautta liikennöi Splitin ja Trogirin välillä kesäkuukausina (aikataulu loppui syyskuuhun). Alus jätti meidät ennen päätesatamaa pois ja kävelimme sieltä hotellille. Osa porukasta jäi hotellin lähellä olevalle kirkolle seuraamaan muistotilaisuutta. Loput jatkoivat hotellille.

Sunnuntai, 5.10.2014

Koska kaikki porukastamme olivat halukkaita vierailemaan Plitvice luonnonpuistossa, pyysimme Ivanan järjestään ryhmällemme sinne matkan.
Klo 8:45 lähdimme Plitvicen luonnonpuistoon. Matkan teimme osallistumalla Turisticka agencija iz Trogira järjestämään Plitvicen matkaan. Meidän lisäksemme matkalla oli kaksi muuta suomalaista matkailijaa ja kaksi englantilaista matkailijaa + opas.

Opas oli innostava ja huolehti turvallisuudestamme hyvin kierroksen aikana, kiitos!

Matkatoimiston järjestämä kuljetus nouti meidät hotellista ja toi meidät takaisin hotelliin noin klo 17.30

Söimme illallisen hotellilla.

Maanantai, 6.10.2014

Päiväksi oli tarkoitus jokaisen järjestää itselleen omatoimisesti tekemistä. Osa porukasta (5 henk.) vuokrasi moottoriveneen Ivanan avustuksella ja kiersi saariston paikkoja katsomassa. Polttoainetta kului 69,4 litraa ja maileja kertyi 56, nopeutta ajoittain yli 30 solmua.

Klo 9.00 lähdimme hotellin rannasta veneellä, jonka venevuokraamo Klara Nautikan edustaja toi hotellin laituriin. Kaveri opasti veneen käsittelyssä ja tarkisti kipparin lupapaperit ja sen jälkeen veimme vuokraajan edustajan Trogiriin, josta sitten jatkoimme matkaa keskenämme kohti merta.

Kävimme kolmen saaren pikkukaupungeissa.

Klo 14.00 ruokailimme Melinan pikkukaupungissa

Klo 17:05 reissulaiset tulivat takaisin Trogiriin ja ottivat vuokraajan edustajan kyytiin. Hän ajoi porukan hotellin rantaan 18:00, jossa jäimme pois kyydistä. Päivä oli ollut kaunis ja mielenkiintoinen. Vedet syviä ja kirkkaita. Paikalliset ihmiset saarilla olivat olleet ystävällisiä.

Toinen osa porukasta teki ostosretken Splitiin.

Tiistai, 7.10.2014

Klo 10:30 hotellilta lähdimme bussilla Cemexin tehtaalle. Matkan varrelta otimme oppaamme Ivanan kyytiin.

Klo 11:30 Teimme kierroksen tehtaalla, jossa esittelijänä toimi tuotantopäällikkö.

Tuotantopäällikkö kertoi ensin sanallisesti ja piirtäen kuvan sementin valmistusprosessista. Sen jälkeen kiersimme tuotantolaitoksen valmistusprosessin mukaisesti. Sementin polttouuni oli korjauksessa, joten saimme kurkata uuniin sisällekin. Tehtaalla valmistettiin klinkkeriä ja kuutta eri sementtilaatua. Saimme kohtuullisen hyvän kuvan sementin valmistuksesta. Kalkki saatiin läheisestä louhoksesta. Osa tuotantokoneistoista oli tanskalaisia ja osa italialaisia. Vientiä oli useisiin eri maihin. Tehtaan oma satama oli aivan tehtaan vieressä. Tällä kertaa siellä odotti yksi laiva sementin lastausta.

Sementtitehtaalta jatkoimme matkaa noin 60 km sisämaahan päin, Triljin juustolaan.
Klo 14:00 olimme Triljin juustolan pihalla. Juustotehdas oli ollut vain vuoden toiminnassa. Tehtaalta ei ole kuin kolmisenkymmentä kilometriä Bosnian rajalle ja omistajalla on vanhempi tehdas Bosnian puolella lähellä rajaa. Päästäkseen EU-markkinoille hänen oli perustettava toinen tehdas Kroatiaan EU:n alueelle. Molemmat tehtaat hankkivat raaka-aineensa omilta alueiltaan. He valmistivat kahta eri juustoa vanhoilla resepteillä.

Puimme suojavaatteet päälle ja kiersimme juuston valmistusprosessin läpi. Raaka-aineina käytettiin lehmän, vuohen ja lampaan maitoa. Maito pastöroitiin ja tarkastettiin, ettei siinä ole antibiootteja. Siihen sekoitettiin bakteerit, puristettiin muottiin, kypsytettiin viileissä huoneissa välillä kääntäen ja lopuksi juustot pestiin ja kiilloitettii. Sen jälkeen ne leikattiin paloiksi ja pakattiin. Kovien juustojen valmistuksesta saimme hyvän kuvan tehdasvierailulla ja reilusti maistiaisia. Juustot olivat hyviä!

Klo 16:00 ruokailu restaurant Caporice Triljissä

Klo 17:00 bussikuljetus takaisin hotelliin

Keskiviikko, 8.10.2014

Omaehtoista ohjelmaa
Ilkka ja Airi kävivät patikoimassa

Klo 10:30 muu porukka odotteli linja-autoa Trogiriin, mutta sitä ei tullut. Saimme kuulla, että olikin jokin juhlapyhä, tosin ei selvinnyt mikä pyhä oli kyseessä. Osa porukasta lähti kävellen Trogiriin ja osa päätti lähteä takaisin hotellille tilaamaan taksin.

Klo 11:40 taksi tuli hotellille ja nousimme (3 henk) taksiin, poimittiin kävellen lähteneet matkalaiset tien varrelta kyytiin. Olivat tyytyväisiä kyydistä. Tien reunalla kävely ei ollut kauhean kivaa, kun autoilijat ajoivat ko. tieosuudella kohtuullisen kovaa ja lisäksi tie oli kapea.

Klo 15:00 ruokailu Trogirissa

Klo 16:30 lähdettiin kävellen vuorien yli hotellille saaren toiselta reunalta. Muutaman kerran valitsimme väärän tie, mutta kyllä oikeakin tie löytyi puhelimen karttaohjelman avulla. Onneksi Jarmo oli ymmärtänyt ladata kartat kotona valmiiksi puhelimeen. Aluksi matka oli kovaa nousua ja sitten loppumatka reipasta vauhtia mäkeä alas hotellille.

Klo 19:20 hotellin aulassa kaljat, tavattiin Ilkka ja Airikin baarissa

Torstai, 9.10.2014

Klo 10:00 kokoonnuimme aamiaisen jälkeen hotellin aulassa. Bussi oli meitä noutamassa ja se vei meidät Splitin lentokentälle

Lento:
DY5895 – 09/10/2014
12:05 Split

15:00 Helsinki

Helsinki-Vantaalta ajoimme autokunnittain takaisin Turkuun.

WP_20141002_11_28_53_Pro WP_20141002_10_29_58_Pro WP_20141002_11_45_25_Pro WP_20141002_12_19_15_Pro WP_20141002_13_38_42_Pro WP_20141002_13_39_16_Pro WP_20141002_15_12_04_Pro WP_20141002_15_15_04_ProWP_20141002_15_22_51_Pro WP_20141002_16_30_06_Pro WP_20141002_16_45_30_Pro WP_20141002_16_46_38_Pro WP_20141003_09_12_58_Pro WP_20141003_09_30_01_Pro WP_20141003_09_46_19_Pro WP_20141003_09_48_10_ProWP_20141003_10_02_19_Pro WP_20141003_10_07_35_Pro WP_20141003_10_10_23_Pro WP_20141003_10_12_51_ProWP_20141003_10_16_02_Pro WP_20141003_10_17_25_Pro WP_20141003_10_22_45_Pro WP_20141003_10_24_51_ProWP_20141003_10_35_26_Pro WP_20141003_10_39_14_Pro WP_20141003_10_46_08_Pro WP_20141003_10_49_52_ProWP_20141003_10_56_48_Pro WP_20141003_10_59_22_Pro WP_20141003_11_03_24_Pro WP_20141003_11_06_48_ProWP_20141003_11_56_10_Pro WP_20141003_11_59_47_Pro WP_20141003_13_06_55_Pro WP_20141003_13_07_52_ProWP_20141003_14_08_49_Pro WP_20141003_14_09_04_Pro WP_20141003_15_54_58_Pro WP_20141003_16_44_10_ProWP_20141003_16_46_10_Pro WP_20141003_16_47_00_Pro WP_20141003_18_24_57_Pro WP_20141003_18_58_17_ProWP_20141004_10_22_40_Pro WP_20141004_11_05_33_Pro WP_20141004_11_10_32_Pro WP_20141004_12_24_00_ProWP_20141004_13_37_25_Pro WP_20141004_16_15_17_Pro WP_20141005_11_45_57_Pro WP_20141005_12_01_40_Pro WP_20141005_12_20_13_Pro WP_20141005_12_35_36_Pro WP_20141005_13_19_21_Pro WP_20141005_15_54_33_Pro WP_20141005_15_59_40_Pro WP_20141005_18_07_00_Pro WP_20141006_08_56_28_Pro WP_20141006_09_09_10_Pro WP_20141006_09_12_10_Pro WP_20141006_10_14_34_Pro WP_20141006_10_44_49_Pro WP_20141006_11_04_47_Pro WP_20141006_12_32_16_Pro WP_20141006_12_40_40_Pro WP_20141006_14_10_49_Pro WP_20141006_15_14_12_Pro WP_20141007_10_12_36_Pro WP_20141007_10_21_14_Pro WP_20141007_10_25_32_Pro WP_20141007_10_49_40_Pro WP_20141007_11_09_11_Pro WP_20141007_11_47_33_Pro WP_20141007_12_04_15_Pro WP_20141007_13_15_08_Pro WP_20141007_13_19_15_Pro WP_20141007_13_25_14_Pro WP_20141007_13_27_00_Pro WP_20141007_13_46_25_Pro WP_20141007_15_27_31_Pro WP_20141008_12_07_08_Pro WP_20141008_13_13_50_Pro WP_20141008_16_27_20_Pro WP_20141008_16_37_58_Pro WP_20141008_18_51_12_Pro

Kiitos Ilkalle, Airille, Nenadille ja Ivanalle muistorikkaista elämyksistä!

Tuottavuusliitto Ry:n sääntömääräinen edustajakokous 2014 ja puheenjohtajatapaaminen pidettiin 24.4.2014 Turun Sanomien tiloissa:

Paikalla oli virallisia edustajia Hämeestä, Pohjanmaalta sekä Varsinais-Suomesta. Näiden lisäksi Tuottavuusliiton hallitus ja viisi yhdistyksemme aktiivia.

Ennen kokouksen alkua tutustuimme Turun Sanomien painoon ja toimitukseen.

Kevään excursio HT Laser Oy ja Camteam Oy 12.3.2014 Kaarinassa:

Reissulla oli mukana 12 jäsentä ja tutustuimme kahteen mielenkiintoiseen yritykseen. Kiitokset HT Laser Oy:n Joni Anderssonille ja Camteam Oy:n Ilpo Pohjolalle ja Jarmo Lehtoselle esittelyistä.

Tarkempia tietoja yrityksistä löytyy internetistä: www.htlaser.fi ja www.camteam.fi.

WP_20140312_12_20_22_Pro WP_20140312_13_05_48_Pro WP_20140312_13_09_51_Pro WP_20140312_13_13_58_Pro WP_20140312_13_34_06_Pro WP_20140312_13_43_59_Pro WP_20140312_13_44_34_Pro WP_20140312_13_46_57_Pro WP_20140312_14_05_20_Pro WP_20140312_14_06_40_Pro WP_20140312_15_20_46_Pro WP_20140312_15_28_01_Pro WP_20140312_15_43_19_Pro WP_20140312_15_43_53_Pro WP_20140312_15_44_13_Pro WP_20140312_15_44_40_Pro

 

Sääntömääräinen tilinpäätöskokous pidettiin Veritas Stadionin Ravintola Oléssa 26.2.2014:

Paikalla oli 22 jäsentä. Kokouksen alussa Matti Pirttijärvi kertoi Santiago de Compostela -vaelluksesta.

Tilaisuudessa luovutettiin yhdistyksemme standaari Heikki Ripatille.